Step 6

Traffic Exchanges

Untuk mendapatkan 750 hits setiap minggu ke laman team ad anda, anda perlu menyertai traffic exchange. Traffic exchange (TE) ialah satu laman web pertukaran trafik, laman TE ini akan bagi anda kredit bila anda melayari laman web, dan anda gunakan kredit itu untuk mendapatkan HITS/pelawat dari masyarakat kepada laman web anda.

Jika melayari laman web adalah dalam nisbah 1:1, maka 1 view bersamaan 1 kredit, dan 1 kredit akan membawa 1 pengunjung ke laman web anda. Maknanya anda lihat web orang lain, orang lain pula akan melihat web anda (traffic exchange).

1) Daftar akaun Bit.ly

Langkah pertama sebelum mendaftar dengan Traffic Exchange dibawah ialah buka akaun dengan Bit.ly. Akaun ini diperlukan untuk track/monitor berapa hits yang telah anda dapat ke team ad setiap minggu. KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR  Bit.ly

1) Setelah mendaftar, masukkan link laman web pasukan (team page) anda, dan pendekkan link tersebut

bitly

 

Masukkan link tu kat atas tu kemudian bila dah ditukar, link tu akan jadi macam ni..contoh saya punya http://bit.ly/ZFCipc daripada link asal http://ad.trwv.net/t.pl/43766/334825
Penting: Link laman team page mesti bermula dengan http://ad.trwv (adtracker/jejak hits). Jika tidak, hits anda tidak dapat di kira oleh ketua pasukan.
Nota: Hanya link team page sahaja yang anda perlu pendekkan dengan bit.ly, untuk monitor hits setiap minggu. Untuk personal page anda tidak perlu monitor hits.
2) Daftar Traffic Exchange Easy Hits4U
Saya telah pilih beberapa laman traffic exchange yang anda perlu daftar untuk mengumpulkan kredit. Tujuan kita join traffic exchange ialah untuk dapatkan sejumlah hits ke laman team page. Untuk mendapat downline, anda perlu dapatkan 750 hits setiap minggu ke team page anda. Itu syaratnya

Klik banner di bawah untuk mendaftar.

Unique 1:1 Traffic Exchange

a) Klik “Sign Up” di sebelah atas kanan laman web Easyhits4U, kemudian isikan username, nama, email dan password, kemudian klik Get Started.

easyhits4u

 

b)  Anda akan di”offer” untuk upgrade , jika anda mampu, silakan upgrade, jika tidak memadai dengan akaun percuma sahaja. Jika anda upgrade, anda tak perlu surfing untuk dapat kredit kerana Easyhits4u akan berikan sejumlah kredit kepada anda setiap bulan. Penting: Buka email dan klik link pengesahan dari Easyhits4u. Klik ” Activate your account”.

easyhits4u1

 

c) Baca message dari upline dan message dari Easyhits4u. Easyhits4u akan membayar USD 0.30 untuk setiap 1000 laman yang anda layari. Anda sudah boleh mula surfing untuk mendapatkan kredit. Klik pada Start Surfing. Kredit ini anda akan gunakan untuk mendapat hits atau pelawat ke laman teampage atau personal page anda.

d) Klik pada My Sites (di sebelah kiri laman web) dan klik Add a new site untuk masukkan laman team page anda.

easyhits4u2

 

e) Kemudian  masukkan alamat laman teampage team yang telah anda singkatkan dengan bit.ly, klik “Add Site”.

easyhits4u3

 

f) Easyhits4U akan check laman web anda, klik “Confirm” jika laman web anda load dengan betul.

g) Tahniah, anda telah berjaya memasukkan laman web anda, lakukan perkara yang sama untuk personal page.

 

3) Daftar Traffic Exchange Traffic Splash

Cara daftar adalah sama sahaja. Klik banner dibawah dan daftar. Akaun percuma sudah memadai.

 

4) Daftar Traffic Exchanges yang lain, saya syorkan anda menyertai Traffic Swirl (yang ni  favourite saya) dan 4-5 traffic exchanges yang lain.

KLIK SINI UNTUK DAFTAR TRAFFIC SWIRL

Klik Sini Untuk Daftar Traffic Exchanges Yang Lain

PERGI KE STEP SELANJUTNYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *