Category Archives: cara guna autoresponder trafficwave

Cara Guna Autoresponder Trafficwave

Banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan autoresponder ini, diantaranya Trafficwave, Aweber, Getresponse, SendMail247 dan sebagainya. Setiap syarikat ini mereka mengenakan caj perkhidmatan bulanan yang berbeza-beza didalam lingkungan USD15-USD20 sebulan. Ia bergantung kepada pakej yang mereka berikan.

Di dalam post kali ini, saya hanya akan menerangkan cara guna autoresponder Trafficwave sahaja. Trafficwave mengenakan caj perkhidmatan sebanyak USD 17.95 setiap bulan iaitu dalam duit kita lebih kurang RM 60 setiap bulan, yang mana kita boleh buatkan pembayaran tersebut menggunakan debit/kredit kad atau pun menggunakan PayPal (jika anda ada). Walaubagaimanapun, Trafficwave ada memberikan penggunaan secara percuma selama 30 hari. Cuma disebabkan pentingnya autoresponder ini didalam dunia internet marketing dan kita akan memerlukannya sepanjang hayat, lebih elok kita terus mengambil akaun berbayar tanpa perlu risau akaun dihentikan servis autoresponder ini selepas 30 hari.

Sebelum anda pergi lebih jauh lagi didalam proses pembelajaran autoresponder ini, anda perlulah memahami istilah-istilah yang akan sering digunakan dan ianya khusus untuk autoresponder sahaja seperti Capture Form, Web Form, Subscribe, Opt-In, Landing Page, Squeeze Page, Confirmation, Confirmation Link, Thank You Page. Untuk mudah memahaminya sila lihat video panduan Trafficwave yang disediakan oleh Tuan Mazelan Abas seperti yang tersenarai dalam cara guna autoresponder Trafficwave di bawah.

Cara Guna Autoresponder Trafficwave

Kumpul Data Pelanggan Anda Dengan Autoresponder

Salam hormat kepada semua pembaca,

Dalam post saya yang sebelum ini, saya ada terangkan berkenaan team atlantis dan peluang guna autoresponder sambil buat duit dengan team ni, tapi, saya dapati masih ramai lagi yang belum betul-betul faham tentang fungsi autoresponder ni. Guna autoresponder ni penting, terutama bagi yang ada bisnes online.  Jadi, saya rasa lebih baik fahamkan bagaimana kumpul data pelanggan anda dengan autoresponder.

Timeline_Cover_doNotRename28

Trafficwave adalah penyedia autoresponder, iaitu satu alat bantuan pemasaran email yang dapat kumpul data pelanggan , pengikut atau orang yang berminat pada produk atau program kita. Mereka ini berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut terus dari kita berkenaan produk/bisnes kita.

Tahu tak, kalau anda ada bisnes online, rugi tau kalau tak kumpul data pelanggan dengan autoresponder. Anda promosi produk dan anda ada pembeli, tapi tak kumpul data pelanggan anda. Bila anda nak promosi satu bahan baru, anda perlu cari semula customer anda. Jangan buang masa, kumpul senarai pengikut/pelanggan anda dari sekarang supaya anda senang followup mereka dengan produk/offer baru. Anda kena siapkan satu capture page di mana pelanggan akan masukkan nama dan email mereka jika mereka berminat dengan apa yang anda tawarkan. Contohnya jika anda jual produk kecantikan, anda boleh bagi free ebook tentang petua kecantikan dan kelebihan produk yang anda jual.

Autoresponder ni akan bantu mengautomatikkan bisnes anda. Bayangkan satu robot yg boleh kumpulkan nama dan email prospek yg berminat dengan produk anda. Lepas tu robot ni akan berhubung pulak dengan prospek anda seorang demi seorang ikut sela masa yg anda nak- mungkin setiap hari, mungkin sekali seminggu (ikut suka anda lah). Anda hanya perlu set beberapa email, kemudian biarkan ia berfungsi selama2nya. Cuba bayangkan dari 1000 orang prospek ni, setiap minggu anda boleh dapat 30 org pembeli, tak ke sebulan ada 120 pembeli? Yg penting: anda hanya perlu setting sekali, untung berkali-kali!

Setting disini bermaksud anda hanya perlu siapkan surat2/email letters berkenaan produk/bisnes anda untuk dihantar ke pelanggan/subscribers anda. Ceritakan kelebihan produk anda, apa khasiat/manfaatnya dan bagaimana produk/servis anda dapat mebantu pelanggan meneylesaikan masalah mereka. Bukan itu saja, kita juga bolehhantar maklumat tersebut dalam bentuk email kepada mereka secara terus atau secara berkala (berjadual).Kebiasaannya pelanggan akan membeli hanya setelah mereka yakin dengan produk/bisnes anda.

Kalau masih belum faham lagi, boleh rujuk artikel ini:

Apa Itu Autoresponder

Ada banyak syarikat yang menjalankan perniagaan autoresponder ini, contoh Aweber, Getresponse dan  iContact. Tetapi didalam banyak2 syarikat perkhidmatan autoresponder, terdapat sebuah syarikat yang bermurah hati memberikan kesempatan kita gunakan autoresponder secara PERCUMA.

Saya yakin anda dah tahu bahawa syarikat Autoresponder Trafficwave hanya memberikan peluang kepada anda untuk gunakan secara PERCUMA-free trial selama 30 hari SAHAJA.

Selepas 30 hari, anda mempunyai pilihan untuk upgrade kepada berbayar ataupun akaun anda akan hilang begitu saja selepas 10 hari tak aktif. Jika anda upgrade, anda juga berpeluang untuk buat pendapatan tambahan sebagai agen trafficwave, lagipun team kita ada sistem untuk ahli dapat downline, tapi syaratnya anda kena patuhi. Bila ada downline, dapat la komisyen!

Ok lah.. Nak Tahu Bagaimana Saya Guna Autoresponder Sambil Buat Duit Di Internet?

Trafficwaveteambuildbanner

Dapatkan maklumat macamana saya  Guna Autoresponder Secara Percuma Sambil Buat Duit Di Internet dengan memasukkan nama dan email anda di borang di bawah! Jumpa di sana!

First Name
Last Name
Email

Email Marketing by TrafficWave.net

Cara Guna Autoresponder Trafficwave Secara Percuma

Salam hormat kepada semua pembaca,

Bagaimana nak gunakan Autoresponder Trafficwave secara PERCUMA untuk selama-lamanya?

Bahkan anda juga berpeluang join team buat duit affiliate sehingga USD 88,857 setiap bulan dengan teambuild kami…

Begini..

Ada banyak syarikat yang menjalankan perniagaan autoresponder ini, contoh Aweber, Getresponse dan  iContact. Tetapi di dalam banyak2 syarikat perkhidmatan autoresponder, terdapat hanya sebuah syarikat yang bermurah hati memberikan kesempatan kita gunakan autoresponder Trafficwave secara PERCUMA, iaitu syarikat autoresponder Trafficwave. Syarikat yang diasaskan oleh Brian Rooney ini telah beroperasi sejak tahun 2000 lagi.

Buat pengetahuan anda, yuran autoresponder Trafficwave ini tetap takkan meningkat walaupun email list anda meningkat kepada 100,000 list. Sebab tu berbaloi guna autoresponder Trafficwave ni. Cuba anda bandingkan yuran bulanan Trafficwave (usd17.95 = rm 60) dengan yang lain-lain syarikat, seperti jadual di bawah

pricingtwave

Jadi bagaimana nak guna autoresponder Trafficwave secara PERCUMA?

Anda cuma perlu memperkenalkan autoresponder Trafficwave ini kepada 3 pelanggan baru. Macam mana tu? Begini…untuk makluman anda sekiranya anda berjaya memperkenalkan autoresponder Trafficwave ini kepada 3 orang, anda akan mendapat komisen sebanyak USD6 x 3 orang = USD18. Ini bermakna, komisen yang anda terima sudah cukup untuk membayar yuran bulanan anda. Jangan risau jika tak pandai nak menaja, sebab Team Atlantis ada sistem untuk bantu semua ahli terima 3 downline.

Baca pengalaman saya guna autoresponder Trafficwave secara percuma sambil buat duit dengan team atlantis di sini 

Anda dapat guna autoresponder Trafficwave secara PERCUMA sahaja sampai bila-bila.  Tak perlu fikir lagi untuk membayar yuran autoresponder setiap bulan, (bahkan boleh dapat income lagi :-). Anda cuma perlu fokus kepada promosi perniagaan utama anda. Jika anda tak ada perniagaan, anda boleh terus jadi agen Trafficwave.net, (macam saya.. :-). Dengan pelan komisyen yang hebat, sebagai agen, anda boleh tambah satu lagi side income anda. Hanya seorang downline saja, anda layak terima komisyen sehingga 3 level ke bawah, tanpa mengira siapa yg menaja mereka. Lihat bukti bayaran yang saya terima setiap bulan, dan dengan team atlantis, network saya semakin berkembang, begitu juga dengan income saya setiap bulan!

prooftwave4

 

Bagaimana Team Atlantis Dapat Membantu Anda?

Istimewanya tentang team ini ialah kami bekerja secara berkumpulan, untuk faedah semua ahli. Team ini ada SISTEM GILIRAN UNTUK AHLI TERIMA DOWNLINE. Oleh kerana team kami sangat aktif kembangkan downline jadi anda berpotensi mendapat limpahan downline dari usaha team kami! Perhatian: Di Trafficwave, anda hanya perlu ada seorang downline untuk layak terima komisyen.

Cuba check Pelan komisyen Trafficwave (klik link ni)

Timeline_Cover_doNotRename26

Sertai kami sekarang…email ke effzie2@gmail.com dengan Tajuk ” Saya Nak Autoresponder”

ATAU masukkan nama dan email anda di BORANG dibawah JIKA NAK PENERANGAN LANJUT Bagaimana Teambuild No 1 Di Dunia Ini Boleh Bantu Anda Guna Autoresponder Trafficwave Secara Percuma Sambil Buat Duit Di Internet.

First Name
Last Name
Email

Email Marketing by TrafficWave.net

(P/S: First Name: Nama Anda, Last Name: Nama Bapa Anda)