Apa Itu Autoresponder?

Apa itu Autoresponder (AR)?

AR adalah robot atau pekerja kita yang tugasnya menghantar email secara automatik padawaktu yang kita tetapkan kepada pelanggan yang menginginkannya. AR ini akan menghantar email walau berapa banyak pelanggan yang kita ada sekali pun, dengan memanggil nama mereka secara individu.

Contohnya, sekiranya anda terjumpa mana2 website yang meminta anda mengisikan nama dan email, bila anda submit sahaja, terus anda dapat satu email yang meyuruh anda mengesahkan email anda terlebih dahulu dengan klik link yang diberikan dibawah. Walau pun anda submit pukul 3 pagi, email tersebut tetap masuk, siap panggil nama anda pulak tu. Anda mula hairan, orang ni tak tidur ke? Jawapannya “Tidur” dia suruh hantu raya dia buat kerja, namanya “AR Trafficwave”.

Esok pula anda dapat satu lagi email dari kawan tu, penerangan mengenai produk yang dia tawarkan, lusa dapat lagi satu, tulat dapat lagi satu, tunggeng dapat lagi satu, dan kita mula terfikir, dia ni tak ada kerja lain ke, asyik hantar email je, jawapannya “Memang dia tak ada kerja, asyik memancing aje”, yang hantar2 tu hantu raya dia namanya “AR Trafficwave”, bukan dia.

Kita yang tak tahu ni pun balaslah, terima kasih kerana menghantar, saya sangat menghargai pengorbanan awak membuat semua ini bla bla bla bla…… Saya pun jawab “Sama2, saya memang rajin…” padahal perniagaannya sudah pun mencapat tahap autopilot… bergerak sendiri. Hantu raya tersebut tengah sibuk menghantar email yang kita perintahkan keseluruh dunia, 24 jam sehari, 367 setahun, lompat dua kali.

Untuk menggunakan perkhidmatan AR yang teramat rajin ni, kenalah bayar gaji dia, kalau bayar rajin la dia, kalau tak, nanti dia tak buat kerja. Gajinya sebulan yang kita kena bayar adalah lebih kurang RM57. Tetapi kerjanya lebih cekap daripada 10 kerani sekali pun. Bukan RM570. Mana ada kerani nak bangun pukul 3 pagi jawab email. Tanpa AR anda tak akan mampu buat kerja sorang-sorang, tanpa AR anda tak mampu nak hantar email ke beribu-ribu pelanggan, setiap hari pulak tu, siap panggil nama sorang2 pulak tu. Email yang dihantar setiap hari itu dipanggil email kempen. Satu AR dengan gaji RM57 boleh buat banyak kempen, boleh mengendalikan bilangan pelanggan ramai, dan tak pernah ponteng kerja, walau pun anda setkan penghantarannya di malam hari.

Jadi sesiapa yang tiada lagi autoresponder, elok bela seekor autoresponder, rajin sangat, tak payah bagi makan, bagi gaji je, pandai le dia…..Jika anda berminat klik disini untuk pendaftaran, tapi jangan ambil yang free punya, kerana AR ini pun anda sistem affiliate, nanti anda terlepas banyak komisyen yang sepatutnya dapat jadi tak dapat.

BACA KENAPA SAYA PILIH TRAFFICWAVE, BUKAN AWEBER ATAU GETRESPONSE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *